De amerikanska börserna hade ett tufft dygn.
De amerikanska börserna hade ett tufft dygn. Bild: Henrik Montgomery/TT

Evergrande dumpar aktier – Asiens börser faller igen

Teknikaktier drar ned Tokyobörsen samtidigt som den krisande fastighetsjätten Evergrande säljer aktier för 14 miljarder kronor.

ANNONS
|

Skuldbördan för den skuldkrisande kinesiska fastighetsjätten Evergrande ser på onsdagsmorgonen ut att ha lättat något. Bolaget sålde nämligen 20 procent av innehavet i Shengjing Bank för motsvarande 14 miljarder kronor. Köparen uppges av Di vara ett företag med flera kinesiska myndighetsaktörer på ägarlistan.

Hongkong-börsen svarade med en lätt nedgång på omkring 0,4 procent, efter ett par dagar med gröna stängningssiffror. Värre var nedgången i Japan, där Tokyobörsen backat med 2,5 procent.

Tokyobörsens sänke visade sig vara teknikbolagen Sony, Hitachi och Softbank. Även i USA pressas teknikaktier – inte minst på grund av att den amerikanska långräntan höjts den senaste veckan. Den amerikanska tekniktunga Nasdaqbörsen stängde i går på minus 2,8 procent, vilket var den sämsta dagsnoteringen sedan mars i år.

ANNONS

LÄS MER:Jakten på evigt liv – så ska Hannes bli 120 år gammal

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS