Solel och energibesparing, nu försöker hela Europa få ned sina elräkningar. Arkivbild.
Solel och energibesparing, nu försöker hela Europa få ned sina elräkningar. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Europeiska hushåll försöker spara el

ANNONS

Det är inte bara i Sverige som vi oroas över höga elräkningar och försöker spara på elen. I Europa har elräkningarna blivit cirka 54 procent högre jämfört med för två år sedan, enligt siffror från Bank of America. det gör att hushållen i hela Europa nu försöker spara el.

Bland annat satsas det på solceller. I exempelvis Frankrike installerades rekordmycket solceller på taken, enligt Rystad Energy AS, som är ett företag inom förnyelsebar el. Tyskland är dock ledande när det gäller att installera solel.

Nu oroas hushållen av de skenande energikostnaderna. I vissa länder, som i Sverige, har staten ryckt in. I Italien och i Spanien har regeringarna bett om hjälp från EU-fonder för att öka energieffektiviteten i hemmen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS