Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Porträttbild av Erik Selin, vd och storägare i fastighetsbolaget Balder.
Erik Selin och Balder köper fem procent av Entra. Bild: Olof Ohlsson

Erik Selins Balder köper andel i norska fastighetsbolaget Entra

Erik Selins Balder köper fem procent av aktierna i Entra ASA, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
– Vi föredrar att Entra fortsätter som ett noterat bolag på Oslo Börs, säger Erik Selin.

Intresset för att köpa fastighetsbolaget Entra kommer från många håll och bland spekulanterna finns bland annat stockholmska SBB och göteborgska Castellum.

SBB har lagt ett bud på 30 miljarder kronor, varpå Castellum meddelade att man avser att buda ännu högre.

LÄS MER: Charm passar bättre än hot – men spelet är inte över

Balder köper fem procent av aktierna i Entra

Nu ger sig även Balder in i striden om det tidigare statsägda bolaget och köper fem procent av aktierna.

– Vi föredrar att Entra fortsätter som ett noterat bolag på Oslo Börs. Bolaget är välskött, har ett fint fastighetsbestånd och ett bra management som över tid kommer att skapa värden för bolagets intressenter. Vi ser Entra som en bra långsiktig investering och har inte för avsikt att lägga ett bud på hela bolaget, säger Balders vd, Erik Selin, i en skriftlig kommentar.

Entra äger och förvaltar 90 fastigheter och har främst statligt finansierade hyresgäster i storstadsområden i Norge. Det sammanlagda värdet av fastigheterna ligger på över 50 miljarder kronor, enligt SBB.

LÄS MER: Erik Selins Balder i ny miljardaffär

Många investeringar på kort tid

Erik Selin och Balder har investerat i en rad bolag på sistone. Senast i raden av förvärv finns fastighetsbolaget Masmästaren, som Selin själv beskriver som ett ”mini-Balder”.

– Det är ett jättefint bolag som är lite som ett ”mini-Balder” med hälften bostäder och hälften kommersiella lokaler, och de är enormt långsiktiga, sa Erik Selin till GP i samband med köpet.

Bara några veckor tidigare stod det klart att Balder går in som storägare och köper en tredjedel av det göteborgska fastighetsbolaget Next Step Group, en affär värd omkring en kvarts miljard kronor.

– Jag investerar när jag har möjlighet att göra det, och sen att det råkar komma många på en gång och sedan kanske inga på ett tag, det kan man inte styra, sa Erik Selin till GP då.

– Jag tror inte man kan tänka så att något är billigt just nu. Det handlar om att titta på långa cykler, på årtionden, och vad man tror kan växa. Och hittar jag rätt möjlighet och har kapital så är det min uppgift att investera.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.