Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Balders VD Erik Selin har åtalats för folkbokföringsbrott. Bild: Olof Ohlsson

Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott

Erik Selin åtalas för folkbokföringsbrott, skriver Dagens Industri. Anledningen är att han varit folkbokförd på sitt kontor – trots att han inte bor där.
– Det har bara varit för att skydda mig och barnen – jag har inte vunnit något på det här, det har tvärtom bara varit krångligt, säger Erik Selin till tidningen.

Det var under måndagen som en stämningsansökan lämnade in mot Erik Selin, ägare och vd på fastighetsbolaget Balder, till Göteborgs tingsrätt. Även Balders vice vd står åtalad för folkbokföringsbrott.

Åtalet handlar om att Erik Selin varit folkbokförd på Balders huvudkontor i centrala Göteborg – trots att han inte bor där. Åklagaren uppger, enligt Di, att Erik Selin ”lämnat oriktig uppgift till grund för beslut om folkbokföring”.

Erik Selin kommenterar för Di:

– Vi har fem olika försvarsadvokater som har tittat på det och ingen förstår någonting, säger han till Di.

Selin säger till tidningen att han varit ovetande om att det kan vara brottsligt att vara felaktigt folkbokförd. Det samma gäller Balders vice vd. Bägge uppger att de skrev sig på adressen på grund att det finns en hotbild mot dem. Via säkerhetsfirmor har de två fått rådet att inte vara folkbokförda på sina adresser.

Kammaråklagare Alexander Malmgren säger till Di att han räknar med en fällande dom mot Erik Selin och Balders vice vd.

– Reglerna är att jag ska väcka åtal om jag kan förvänta mig en fällande dom, och på det material jag har så förväntar jag mig det, säger han till Di.

GP söker Erik Selin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.