Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Börje Ekholm, vd och koncernchef för Ericsson. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ericsson köper amerikanskt 5G-bolag

Ericsson köper det amerikanska 5G-bolaget Cradlepoint - en miljardaffär och en betydande investering, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Telecomjätten Ericsson köper det amerikanska bolaget Cradlepoint. Köpeskillingen uppgår till 1,1 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 9,6 miljarder kronor.

LÄS MER: 5G och supersmarta samhället – därför lockar det till spionage och handelskrig

Börje Ekholm, vd och koncernchef för Ericsson, säger i ett pressmeddelande att förvärvet av Cradlepoint är centralt för bolagets strategi för att öka värdet på kundernas 5G-investeringar.

Har samarbetat sedan 4G

– Ericsson är unikt positionerat för att bygga vidare på Cradlepoints ledande position inom trådlöst Edge och den trådlösa WAN-marknaden. Genom att kombinera vår omfattande marknadsnärvaro och våra etablerade relationer med världens största mobiloperatörer gör vi en betydande investering för att stödja våra kunder att växa på den här spännande marknaden, säger Börje Ekholm i ett pressmeddelande.

Cradlepoint grundades 2006 och har i dag 650 anställda, deras huvudkontor ligger i Boise, Idaho i USA. Ericsson har sedan lanseringen av 4G-nätet på den amerikanska marknaden samarbetat med Cradlepoint.

LÄS MER: Ericsson anställer 100 nya ingenjörer för 5G-utveckling på Lindholmen

LÄS MER: Ericsson klarar krisen bra – aktien rusar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.