EQT köper Natural Colors, som färgar mat med koncentrat från frukt och grönsaker. Genrebild.
EQT köper Natural Colors, som färgar mat med koncentrat från frukt och grönsaker. Genrebild. Bild: Janerik Henriksson/TT

EQT köper matfärg för miljarder

ANNONS

Den danska ingrediensföretaget Chr Hansen Holding säljer sin matfärgningsverksamhet, Natural Colors, till det svenska riskkapitalbolaget EQT. Prislappen landar på 800 miljoner euro, motsvarande nästan 8,5 miljarder kronor, skriver EQT i ett pressmeddelande.

Chr Hansen tillverkar probiotiska produkter, tänkta att stärka immunförsvaret, och säljer enzymer och bakterier, som finns i varor som mjölkprodukter, kosttillskott och vin. Verksamheten Natural Colors använder naturliga färgmedel från koncentrat av frukt och grönsaker som morötter och rödbetor.

Företaget har fått ett rejält uppsving under coronapandemin och bland dess kunder finns Nestlé och Danone. Affären väntas gå igenom till våren och företaget säger att den långsiktiga ekonomiska prognosen inte förändras av försäljningen, rapporterar Reuters.

ANNONS

EQT äger bland annat Anticimex, Bluestep Bank, Karo Pharma och IP Only.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS