Coronakrisen slog hårt mot den brittiska ekonomin under andra kvartalet, präglat av nedstängningar, restriktioner och produktionsstopp. Arkivbild.
Coronakrisen slog hårt mot den brittiska ekonomin under andra kvartalet, präglat av nedstängningar, restriktioner och produktionsstopp. Arkivbild. Bild: Alberto Pezzali AP/TT

En femtedel av brittisk BNP utraderad

ANNONS

Den brittiska ekonomin, världens sjätte största, har gått in i en djup recession med ett BNP-ras på 20,4 procent under årets andra kvartal.

Nedgången var värst i april och maj. En återhämtning noterades i juni, då BNP steg med 8,7 procent jämfört med månaden före. Detta var något mer positivt än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en ökning med 8 procent för BNP i juni.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS