Elon Musk under ett runda bords-samtal med USA:s dåvarande president Donald Trump, maj 2020. Nu anklagas miljardären för sexuella trakasserier.
Elon Musk under ett runda bords-samtal med USA:s dåvarande president Donald Trump, maj 2020. Nu anklagas miljardären för sexuella trakasserier. Bild: Evan Vucci

Elon Musk tafsade på kvinna – betalade för tystnad

Elon Musk anklagas för sexuella trakasserier mot en flygvärdinna i SpaceX-programmet. Efter händelserna betalade Elon Musk 250 000 dollar för att hon skulle hålla tyst, det avslöjar Business Insider.

ANNONS

Enligt dokument och intervjuer som Business Insider tagit del av finns det bevis på att världens rikaste man, Teslamiljardären Elon Musk, har begått sexuella övergrepp. Offret var en kvinnlig medarbetare inom SpaceX-programmet som grundades av Elon Musk.

Händelserna ska ha inträffat 2016. Kvinnan hade börjat jobba som flygvärdinna och blev uppmanad att utbilda sig till massör så att hon kunde massera Elon Musk.

Det var också under en massage på ett privatflyg som det sexuella övergreppet ska ha inträffat, rapporterar Business Insider. Enligt uppgifterna ska Elon Musk ha tagit fram sitt könsorgan, bett om en helkroppsmassage, rört henne på benen och sagt att han kunde köpa en häst till henne ”om hon gjorde mer”. Flygvärdinnan gick inte med på det men utförde massagen.

ANNONS

Efter händelsen fick flygvärdinnan färre uppdrag och hon har berättat för en vän att det kändes som att hon blev straffad för att hon inte prostituerade sig.

Slöt ett avtal

2018 anlitade kvinnan en advokat och skickade in ett klagomål till företagets HR-avdelning. I november samma år gick kvinnan, SpaceX och Musk in i ett avtal om att hon skulle få 250 000 dollar i utbyte mot att inte stämma honom.

Avtalet innebar också att kvinnan förbjöds att prata om händelsen.

Kvinnan själv har inte pratat om händelsen. Business Insider har pratat med en vän till kvinnan som kände sig pliktskyldig att berätta om händelsen för omvärlden.

Elon Musk har ombetts kommentera händelserna och sa att han behövde mer tid för att ge ett svar och skrev att det skulle vara osannolikt att han gjort något sådant eftersom det i så fall skulle vara första gången under hans 30-åriga karriär. Han kallade även historien politiskt motiverad.

Business Insider sköt fram sin publicering av artikeln i väntan på en kommentar från Elon Musk. Men han återkom aldrig. Ett dygn innan publiceringen skrev han följande på sitt Twitterkonto:

”Jag har tidigare röstat på Demokraterna för att de är det snälla partiet. Men nu har de blivit partiet för polarisering och hat, så jag kommer inte längre stödja dem och kommer rösta på Republikanerna. Se nu hur deras smutskastningskampanj kommer inledas...” skrev han och avslutade med en popcorn-emoji.

ANNONS

Inga kommentarer

Elon Musk har varit nära att köpa Twitter men affären har pausats efter skiljaktigheter om plattformens värde. Företrädare för Twitter har inte velat kommentera uppgifterna.

Christopher Cardaci, vice direktör för SpaceX juridiska avdelning, har svarat att han inte vill kommentera uppgifterna.

LÄS MER:Elon Musk kan sänka miljardbudet på Twitter

LÄS MER:Eliten ogillar Musk för att de ogillar yttrandefrihet

LÄS MER:När Musk tar över Twitter måste medierna bli mer vaksamma

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS