Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elon Musks Twitterköp pausas, meddelar mångmiljardären på Twitter. Bild: Matt Rourke
Elon Musks Twitterköp pausas, meddelar mångmiljardären på Twitter. Bild: Matt Rourke

Elon Musk pausar Twitterköp

Techmiljardären Elon Musk pausar köpet av Twitter. Han vill gå till botten med uppgifter om ett stort antal fejkkonton på sociala medieplattformen, skriver han på sitt Twitterkonto.

Under fredagen twittrade Elon Musk att han pausar köpet av Twitter efter uppgifter om ett stort antal fejkkonton på plattformen.

I Twitterinlägget hänvisar Musk till en artikel av nyhetsbyrån Reuters som skriver att Twitter själva uppger att mindre än 5 procent av användarkontona är fejk.

Detta vill Musk gå till botten med innan köpet:

”Twitterköpet är tillfälligt pausat i väntan på detaljer som styrker uträkningen att falska/spam-konton faktiskt står för mindre än 5 procent av användarna”, skriver han.

Aktien i elbilstillverkaren Tesla, med Musk som grundare och storägare, lyfte samtidigt med 5 procent.

Efter beskedet rasar Twitteraktien med över 20 procent i förhandeln.

Det var i slutet av april som Elon Musk meddelade att han köper Twitter för 44 miljarder dollar, motsvarande 427 miljarder kronor. Budet accepterades av Twitters styrelse och innebär att bolaget kommer bli privatägt.

– Vi tror att det här är den bästa vägen framåt för Twitters aktieägare, sa Bret Taylor, Twitters styrelseordförande, i ett pressmeddelande efter beslutet.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.