Elon Musk har sålt sju av sina hus – så bor han nu

För två år sedan sa Elon Musk att han inte ville ha fysiska ägodelar. Nu närmar sig världens rikaste man sitt mål – och hans 74-åriga mamma måste sova i garaget när hon hälsar på i hans hus i Texas.
– Mina vänner kan inte förstå hur jag kan bo som jag gör, säger techmiljardären själv enligt Business Insider.

ANNONS

År 2019 ägde Tesla-grundaren sex hus på två olika gator i Bel-Air i Los Angeles. Dessutom hade en 100 år gammal fastighet i Hillsborough i Norra Kalifornien. De sju husen hade Musk köpt på sig under sju års tid för totalt 102 miljoner dollar, skriver Wall Street Journal.

I mars i år var alla dessa hus sålda, nästan två år efter att miljardären meddelat sina planer på att göra sig av med alla sina fysiska ägodelar. ”Will own no house” skrev han på Twitter i maj 2020, ”Kommer inte äga några hus”.

Totalt såldes de sju kaliforniska hemmen för närmare 128 miljoner. Dock hade Musk lån på flera av fastigheterna, skriver Wall Street Journal.

ANNONS

Nära Space X-kontoret i Texas

Nu säger han sig bo i ett ”väldigt litet hus” i Boca Chica i Texas där Musks rymdföretag Space X har sitt huvudkontor, rapporterar Business Insider.

Techmiljardärens 74-åriga mamma, supermodellen Maye Musk, berättar att det inte finns ett sovrum över åt henne när hon hälsar på sin son i huset.

– Jag måste sova i garaget. Man kan inte ha ett fint hus i närheten av en raketuppskjutningsplats, säger Maye Musk till The Times UK enligt flera medier.

Har också ett ”tiny home” till gäster

Huset ska ha haft två rum som gjorts om till tre. Det uppges vara värt 45 000 dollar.

– När mina vänner kommer på besök kan de inte förstå hur jag bor som jag gör, sa Musk i podcasten "The Full Send" tidigare denna månad..

Miljardären uppges också äga ett så kallat tiny home (ett väldigt litet hus) värt 50 000 dollar, som han har till gäster.

Var rädd att inte ha råd med mat

I intervjun med Times ska hans mamma också berättat att hennes son inte var intresserad av materiella ägodelar. Hon ska också ha berättat om hur hon efter skilsmässan från Elon Musks pappa varit väldigt rädd för att inte kunna ha råd att köpa mat till sonen och hans två syskon.

ANNONS

I skrivande stund är Elon Musk världens rikaste person med en förmögenhet drygt 254 miljarder dollar enligt Forbes.

LÄS MER:Detta är Sveriges och Göteborgs rikaste

LÄS MER:Här är nya butikerna som öppnar i Göteborg

LÄS MER:Elon Musk flaggar för uppsägningar på Tesla: ”Superdålig känsla”

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS