Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ellos öppnar outletbutik i Borås

I torsdags invigde Ellos Group sin nya outlet för möbler, inredning och mode i Borås. I den omkring 1 500 kvadratmeter stora butiken är tanken att man ska sälja produkter med skavanker eller som har kommit i retur till ett lägre pris.

Boråsbaserade Ellos Group, som började som ett postorderbolag och numera främst sysslar med e-handel, har en fysisk inredningsbutik i centrala Göteborg. I veckan slog man också upp dörrarna till den nya outletbutiken på hemmaplan. Där ska man sälja möbler, inredning och mode, från de egna varumärkena Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom.

LÄS MER: Klassiska Gillblads har gått i konkurs

– Igår öppnade vi och det var ett jättestort kundintresse, det blev ett mycket högre tryck än vi hade förväntat oss. Det var långa köer och kaos i trafiken, säger Helena Ekelund, butiks- och etableringsansvarig, på fredagen.

Tanken är att outletbutiken ska erbjuda produkter som har returnerats, som har något skönhetsfel eller som har blivit över och behöver rensas ut när en säsong tagit slut.

LÄS MER: Anrika underklädesbutiken stänger – efter 125 år

Ligger vid nya lagret i Viared

– Vi väljer att öppna en fysisk outletbutik just för att man ska kunna känna och klämma på produkterna innan man köper dem. De flesta produkterna är prima men om det är en vara med skönhetsfel kan man avgöra på plats om man tycker det är okej att köpa den ändå, säger Helena Ekelund.

Den nya butiken ligger i anslutning till ett nytt lager i Viared strax utanför Borås.

– Det har funnits ett stort önskemål från våra kunder om att ha en Ellosbutik i Borås. Vi får ofta frågan om vi finns kvar där och nu gör vi det igen, säger Helena Ekelund.

LÄS MER: Desigual stänger sina butiker i Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.