Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven Martinsson avslutar precis sitt gympapass med sjukgymnasten Gisela.

Eget schema ger bättre arbetsmiljö

När alla fick vara duktiga och Jantelagen åkte ut - då började kugghjulen snurra fortare på Gråbergets äldreboende. Nu har de en av landets bästa arbetsmiljöer.
Gråbergets äldreboende är det största i hela Göteborg, med 174 vårdtagare på sex avdelningar. Här kommer alla eventuella förutfattade meningar om bristande engagemang i äldrevården på skam, för här har till och med en alldeles egen modell för god arbetsmiljö fötts.
- Alla ska delta, är vårt motto, säger enhetschefen Margareta Stenson.
För sex år sedan blev sjuksköterskan Margareta utnämnd till chef, med ansvar för 200 anställda.
- Hur gör man, frågade jag mig själv. Sedan började jag fundera på vad vi egentligen behöver.
Funderingarna mynnade ut i en modell, som numera går under benämningen "kugghjulen". Nästan alla anställda är med i ett mindre "kugghjul", en grupp där kolleger samlas efter kompetens och intresse. Då handlar det om allt från sårvård, kost och smärta, till arbetstid, arbetsmiljö och dokumentation.
- Och så måste ju vi ha kul också! Så det fick bli en egen grupp, säger Margareta Stenson med ett brett leende.
I den egna kugghjulsgruppen får man vidareutbildning och samarbetar mellan avdelningarna. På så vis får personalen utveckla sina specialområden, samtidigt som de blir resurspersoner och kan utbilda sina arbetskamrater på det senaste inom sårvård, brandförsvar eller vad det nu kan vara.
- De här specialisterna kan kollegerna vända sig till och då stärker det ju också den som har kunskapen, konstaterar Margareta Stenson.
Sjuksköterskan och utvecklingsledaren Kerstin Godée instämmer entusiastiskt.
- Till skillnad från tidigare, då vi kunde sitta på vår egen avdelning och uppfinna hjulet var och en, kan vi nu samlas i tvärgrupper. Alla avdelningars kunskaper samordnas och vi kan plocka de bästa bitarna från allt.
Tillsammans bildar kugghjulen ett väloljat maskineri, där allt kuggar i vartannat, när det fungerar som det ska. Med specialistkunskaperna har också Jantelagen fått stryka på foten.
- Alla kan känna att jag faktiskt får lov att vara bra på något, så tillåtande var det inte alltid tidigare. Sedan kanske jag kan fråga Kerstin om det jag inte kan lika bra, för jag måste inte vara bäst på allt, förklarar Margareta Stenson.
- Det är sällan man hör nu att något "inte går" eller "vi gör som vi alltid gjort".
En viktig förutsättning för arbetsmiljön, möten med "kugghjulen" och fortbildning, är den individuella schemasättningen. Utan den hade förändringsarbetet varit omöjligt, återkommer Monica Carlsson till, ansvarig för gruppen som arbetar med arbetstid och kvalitetsutveckling.
- Folk frågar mig hur vi har tid, hur stressade vi är, hur många vikarier vi måste ta in för att kunna arbeta med kugghjulen. Svaret är att vi inte tar in vikarier! Vi är sällan stressade. Allt är inlagt i schemat. Det handlar om planering.
Nu tävlar äldreboendet om Stora arbetsmiljöpriset, i konkurrens med 29 andra arbetsplatser inom offentlig och privat sektor. Arbetsmiljöforum som verkar för god arbetsmiljö, samt organisationens tidning Du och jobbet, arrangerar tävlingen för att lyfta fram goda förebilder och idéer i arbetslivet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.