Collector Banks vd Martin Nossman.
Collector Banks vd Martin Nossman. Bild: Olof Ohlsson

Efter turbulensen – Collector ökar vinsten

Collector går framåt under tredje kvartalet. Men nischbanken ska fortsätta att pressa kostnader för att visa upp ännu starkare siffror framöver.

ANNONS
|

Collector Banks resultat före skatt för det tredje kvartalet 2018 uppgick till 195 miljoner kronor. En ökning med 3,7 procent jämfört med samma period i fjol. Intäkterna uppgår till 1,63 miljarder kronor (1,4).

Trots att bolaget visar upp ökade intäkter och vinst för perioden juli-september säger vd:n Martin Nossman att vinsten måste öka än mer och att fokus ligger fortsatt på att skära i kostnader.

– K/I-talet (kostnad per intjänad krona reds. anm.) förbättrades i kvartalet från 0,45 till 0,43. Detta är en positiv trend men en bra bit från vårt mål. Därmed kommer vi att ytterligare intensifiera vårt arbete med att minska kostnader. Samtidigt behöver vi fortsätta att öka intäktstillväxten, skriver han i sitt vd-ord.

ANNONS

Det har minst sagt stormat kring bolaget den senaste tiden. Dagens Industri rapporterade i början av oktober att den nytillträdde vd:n Martin Nossman kränkt och trakasserat anställda på Handelsbanken Capital Markets, där han tidigare hade en chefsposition.

LÄS MER:Ny Collector-vd har varnats för kränkningar

Aktien har under en tid varit nere på historiskt låga nivåer för bolaget och kvartalsrapporten stärkte inte förtroendet från marknaden. På torsdagsförmiddagen, vid 11.30-tiden, hade aktien fortsatt att sjunka och var nere på rekordlåga 51,80 kronor.

LÄS MER:Upp till bevis för Göteborgsbolagen

K/I-talet är måttet på kostnaden per intjänad krona. Ju lägre K/I-talet är desto mer lönsamt är företaget. Collectors mål är att ligga under 0,4.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS