NA-KD:s kontor i Göteborg.
NA-KD:s kontor i Göteborg. Bild: Stefan Berg

Efter oväntade vd-avhoppet: nu varslar göteborgska modejätten

Det fortsätter att storma kring NA-KD, rapporterar Breakit. Nu varslas 22 personer från det göteborgska företaget, där den nytillträdde vd:n nyligen oväntat hoppat av och förlusterna vuxit rejält för 2021.

ANNONS
|

I stort sett all nyrekrytering pausas och 22 medarbetare varslas om uppsägning från NA-KD, det skriver Breakit. En del av en rad åtgärder för att få ordning på ekonomin på företaget, vars huvudkontor ligger i Gamlestaden i Göteborg.

Informationen om varsel och sparåtgärderna ska ha blivit känd på företaget i vecka och bekräftas av företagets tillförordnade vd Oscar von Konow.

Vd sa upp sig efter en månad

Von Konow var tidigare operativ chef på e-handlaren men fick ta över efter att före Anders Kristiansen lämnat företaget efter att ha haft rollen bara en månad. Hans skäl till detta, uppgav han i ett pressmeddelande, var att företagets verksamhet inte såg ut som det presenterats för honom.

ANNONS

Kort efter detta meddelade styrelseordförande Magnus Emilsson i en intervju med Breakit att förlusterna för företaget skulle växa från 133,7 miljoner kronor år 2020 till mellan 425 och 475 miljoner kronor för 2021.

LÄS MER:Nytt avhopp från göteborgska modejätten

LÄS MER:Fler än hälften får gå från Junkyards kontor i Göteborg

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS