Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
SJ agerar efter Folkhälsomyndigheternas avrådan från icke-nödvändiga inrikesresor Bild: Fredrik Sandberg/TT
SJ agerar efter Folkhälsomyndigheternas avrådan från icke-nödvändiga inrikesresor Bild: Fredrik Sandberg/TT

Efter myndigheternas råd – SJ lättar på ombokningsreglerna

SJ ändrar temporärt av- och ombokningsreglerna för icke-ombokningsbara biljetter. Anledningen är folkhälsomyndigheternas avrådan från resor som inte är nödvändiga.
– Det är viktigt att vi som ett stort reseföretag bidrar till att dämpa smittspridningen av Covid-19, säger Madeleine Raukas, tillförordnad vd för SJ i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att resenärer som har en bokad SJ-resa oavsett flexibilitetsnivå, har möjlighet att boka om resan och få ett värdebevis med motsvarande belopp. Värdebeviset kommer att fungera som betalning för senare resa. Beslutet omfattar alla resor som skulle påbörjats efter klockan 14 den 19 mars, alltså den tidpunkt då Folkhälsomyndigheten lämnade beskedet om avrådan.

– Det är naturligt för oss på SJ att tillfälligt göra undantag från ordinarie regler i och med myndighetsrekommendationen som säger att man ska överväga icke nödvändiga inrikesresor. Vi har samtidigt gjort det billigare att köpa ombokningsbara och återbetalningsbara resor med SJ. Det är viktigt att vi som ett stort reseföretag bidrar till att dämpa smittspridningen av Covid-19, säger Madeleine Raukas, tillförordnad vd för SJ i ett pressmeddelande.

Beslutet gäller till och med den 19 april.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.