Tesla ska snart införa en funktion som gör det möjligt att lämna hunden i elbilar av modellen Model 3.
Tesla ska snart införa en funktion som gör det möjligt att lämna hunden i elbilar av modellen Model 3. Bild: Bild: Tesla Motors

Efter Musks twitterlöfte: Tesla lanserar "hundläge"

Tesla-ägare ska snart kunna lämna hunden i bilen även i gassande sol. En funktion som håller temperaturen behaglig och visar förbipasserande att hunden mår bra, lanseras i veckan.

ANNONS
|

Tesla kallar funktionen "Dog mode", hundläge och gör den möjlig för nedladdning i bilar av modellen Model 3, enligt Ny Teknik.

Lanseringen kommer efter att bilmärkets grundare Elon Musk lovat på twitter att ordna en funktion som gör det möjligt att lämna hunden, välmående, i bilen. Det är som bekant annars livsfarligt för hundar att lämnas ensamma i bilar under varma dagar, när bilen snabbt kan förvandlas till ett växthus med dödligt höga temperaturer.

Ny funktion ska fota tjuvar

I höstas frågade en Teslakund Musk på Twitter om elbiltillverkaren inte kunde ta fram just ett "Dog Mode", som gör det möjligt att ha ac:n på samtidigt som det spelas musik för hunden och en skärm visar oroliga förbipasserande att ägaren snart är tillbaka.

ANNONS

"Ja" svarade Elon Musk kort.

Teslas vd och grundare Elon Musk.
Teslas vd och grundare Elon Musk. Bild: Stephan Savoia

Och nu ska en uppdatering som gör ungefär det alltså finnas på plats. Samtidigt lanserar Tesla ”Sentry mode” som ska göra det svårare att stjäla elbilarna. Bilen ska bland annat kunna fota obehöriga personer som försöker bryta sig in – och det finns även uppgifter om att funktionen kan få bilen att spela klassisk musik på högsta volym om den blir utsatt för ett inbrottsförsök.

I Sverige är det i dag förbjudet att lämna hunden utan tillsyn i bilen, om det är möjligt att temperaturen inne i bilen går över +25 grader eller under -5 grader, enligt Jordbruksverket. Hunden får inte heller lämnas i bilen längre än tre timmar, även om temperaturen är behaglig.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS