Efter krisen – nya försäljningsrekord för Volvo Cars

Volvo Cars rekordförsäljning fortsätter. Under första halvåret sålde man 380 000 bilar globalt – en ökning med 41 procent mot samma period i fjol. Försäljningen av laddhybrider inom Recharge-serien ökade med 150 procent.

ANNONS
|

Ökningen är främst driven av hög efterfrågan i Kina, USA och Europa. Ökningen ska dock ses i ljuset av förra årets minskade försäljning till följd av coronapandemin.

De 380 757 sålda bilarna globalt är ändå nytt rekord för ett första halvår och en ökning med 41 procent mot 2020.

LÄS MER:Volvo Cars gör sitt bästa kvartal någonsin

Störst var ökningen i USA, 47,4 procent och totalt 63 754 sålda bilar.

I Kina såldes samtidigt 95 252 bilar – en ökning med 44,9 procent.

I Europa var ökningen 35,4 procent och 166 822 sålda bilar.

Volvo Cars Recharge-serie, bestående av laddhybrider, stod för 24,6 procent av de sålda bilarna och är därför en betydande del av tillväxten. Jämfört med förra året är ökningen 150 procent.

ANNONS

LÄS MER:Rekordförsäljning för Volvo Cars under andra halvan av 2020

I juni sålde biljätten 68 224 bilar globalt, en ökning med elva procent mot ifjol.

I USA var ökningen 18 procent, i Kina 10,4 procent och i Europa 1,4 procent. På deras så kallade ”övriga marknader” var ökningen 37,9 procent.

Försäljningsboomen följer trenden från andra halvan av 2020, då biljätten också noterade försäljningsrekord med 391 751 sålda bilar – vilket fortsatt är rekord för ett enskilt halvår.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS