Rabalder har butiker i hela Sverige – i Göteborg ligger den på Korsgatan.
Rabalder har butiker i hela Sverige – i Göteborg ligger den på Korsgatan. Bild: Olof Ohlsson

Efter konkursbeskedet – klädkedjan räddas

I förra veckan kom besked om att modekedjan Rabalder hade försatts i konkurs – och att 32 butiker troligen skulle försvinna. Nu räddas kedjan av ett bolag ägt av samma familj, skriver Market.se.

ANNONS
|

Det var för två veckor sedan som bolaget Kompott Mode försattes i konkurs av Alingsås tingsrätt. De 32 butikerna, som framför allt riktar in sig mot kvinnor och barn, skulle upphöra, något som Ehandel.se var först kunde berätta i tisdags.

Konkursförvaltaren Christian Andersch på Rosengrens advokatbyrå i Göteborg konstaterade att corona har fått försäljningen att dala kraftigt för de 32 butikerna kedjan driver.

– Det är en direkt följd av att man slutat handla i affärer under corona. Det har inneburit en kraftig dipp i omsättning och resultat – bolaget har hittills kunnat drivas vidare tack vare regeringens stödpaket där man också fått anstånd med skatter. Men nu gick det inte längre, sa han då.

ANNONS

LÄS MER:Modekedja med 32 butiker i konkurs

LÄS MER:Klassisk järnaffär i Göteborg slår igen

Har funnits i 30 år

Men nu räddas den större delen av butikerna i kedjan – och kommer inte att försvinna.

Det är samma ägarfamilj som ägde Kompott Mode som nu driver 22 av butikerna vidare, genom bolaget Rabalder AB. I ett pressmeddelande skriver också styrelseordföranden att majoriteten av de anställda kommer att kunna ha kvar sina arbeten.

”Den 4 september ingick de tidigare ägarna av Kompott Mode AB avtal med konkursboet om att förvärva den större delen av rörelsen. Rabalder AB tar över 22 av 29 butiker och 80 % av de anställda får erbjudande om fortsatt anställning”, skriver Jan Berglund, styrelseordförande för Rabalder AB i ett uttalande.

Butikskedjan Rabalder har funnits i 30 år och har 120 anställda och driver butiker från Umeå ned till Malmö och har bland annat butik i centrala Göteborg.

LÄS MER:Lyxbutiken i konkurs – kläderna auktioneras ut

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS