Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En av toppcheferna i Balder, med huvudkontor i Göteborg, lämnar sin post. Bild: PER WAHLBERG
En av toppcheferna i Balder, med huvudkontor i Göteborg, lämnar sin post. Bild: PER WAHLBERG

Efter insidermisstankarna: Toppchef i Balder lämnar

Två toppchefer i Balder står misstänka för grovt insiderbrott. Nu lämnar en av dem sin post i fastighetsbolagets ledning. Han avslutar sin anställning under sommaren.

De två toppcheferna greps i en gryningsräd morgonen den 26:e maj, i sina bostäder i Göteborg. Tre dagar senare häktades de båda, på sannolika skäl misstänkta för grovt insiderbrott. Brottet ska, enligt uppgifter till GP, röra handel i göteborgska banken Collectors aktie, i samband med att nischbanken vinstvarnade i januari i år. Balder är storägare i Collector.

Totalt är elva personer misstänkta för brott i samband med insiderhärvan. Samtliga, inklusive de båda toppcheferna, nekar till brott.

Topparna satt häktade i nästan en månad, fram till 24:e juni, med motiveringen att de annars kunnat undanröja bevis.

LÄS MER: Misstankarna placerar en skampåle framför både Balder och Collector

LÄS MER: Erik Selin om misstankarna mot Baldertoppar

Lämnar toppjobbet efter långa häktningen

Nu lämnar en av dem sin post i Erik Selins Göteborgsbaserade fastighetsbolag och den långa häktningen anges som en av anledningarna till det beslutet.

Mannen känner, ”på grund av anhållandet och den långa häktningen” trötthet och ”har svårigheter att tillhandahålla det engagemang som tjänsten kräver”, enligt ett pressmeddelande från Balder. Därför har han, i samråd med vd Erik Selin, beslutat att lämna sin post under sommaren.

Tidigare i veckan stod det klart att hans kollega, den andra toppchefen som står misstänkt för grovt insiderbrott, lämnar sin plats i Collectors styrelse.

LÄS MER: Beslut om åtal mot Baldertoppar kan komma i höst

LÄS MER: Efter gryningsräden – Baldertoppar häktade

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.