Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

MQ MarQet satsar på sin butik i Nordstan. Arkvbild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
MQ MarQet satsar på sin butik i Nordstan. Arkvbild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Efter corona, stängning och konkurs – MQ satsar på butik i Nordstan

MQ MarQet öppnar upp sin butik i Femmanhuset igen – och gör den till sin flaggskeppsbutik i centrala Göteborg. Men vad det innebär för de andra butikerna i stan är oklart.

Modekedjan MQ MarQet har haft en stormig vår. Redan i höstas meddelade bolaget att man skulle byta namn från MQ till MarQet och lansera ett nytt butikskoncept. Men de ekonomiska problemen fortsatte och i mars försattes dotterbolaget Joy i konkurs.

I april kom beskedet att även MQ skulle försättas i konkurs. Man inledde konkursutförsäljning i butikerna samtidigt som man försökte sälja verksamheten. I början av maj stod det klart att man hade lyckats.

Redan innan konkursen hade finansmannen Mats Qviberg ägt 12 procent av bolaget. Nu köpte han upp 80 procent och meddelade att man skulle göra verksamheten lönsam genom att stänga olönsamma butiker och satsa på e-handel.

LÄS MER: Här är Göteborgs nya butiker och restauranger

LÄS MER: Här är butikerna som inte klarat krisen

Nu meddelar kedjan att man satsar på butiken i Femmanhuset i Nordstan, och gör den till sin flaggskeppsbutik i centrala Göteborg.

– När de gick i konkurs stängdes butiken. Först hade man ju konkursutförsäljning men sedan var den nedstängd. Men nu har de alltså valt att satsa på den här butiken i centrala Göteborg och öppnar upp igen, säger Sanna Dahl, projektledare Marknad på fastighetsägaren Hufvudstaden.

Vad som kommer att hända med de andra butikerna i stan är oklart.

– Det vågar jag inte svara på. Jag vet bara att man har sagt att det är den här butiken man satsar på i centrala stan, säger Sanna Dahl.

GP har sökt MQ.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.