Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

TV4-huset i Stockholm. Bild: Fredrik Sandberg/TT
TV4-huset i Stockholm. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Efter bråket: Com Hem och TV4 överens om flerårigt avtal

Com Hem och TV4 slöt på torsdagen ett flerårigt avtal för TV4-kanalerna och C More, enligt ett pressmeddelande.

Med detta kan Com Hem och Boxers kunder – 2,1 miljoner hushåll – fortsätta se TV4, Sjuan, TV12 och C More som vanligt. Dessutom ingår rättigheter för TV4 Fakta, TV4 Guld, TV4 Film och Sportkanalen i det nya avtalet.

– Jag är glad att vi nu har en långsiktig överenskommelse som gynnar båda parter och ger våra kunder tillgång till mer underhållning. Framförallt är jag nöjd med att vi lyckades lösa detta utan avbrott för våra tv-tittare som nu kan fortsätta följa program som Idol och Så mycket bättre, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Com Hem i ett pressmeddelande.

Comhem och TV4 har tidigare inte varit överens om prissättningen i avtalet. Konflikten blossade först upp 2019, då en lösning nåddes för ett år. När avtalet återigen skulle upp på bordet var konflikten på nytt ett faktum och Comhems och Boxers kunder riskerade att bli av med TV4:s kanaler.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.