Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter ökade smittspridningen – H&M tvingas stänga fler butiker

Den skenande smittspridningen tvingar H&M att tillfälligt stänga allt fler butiker globalt.
”Vi följer utvecklingen noga och anpassar oss efter myndigheternas riktlinjer på varje marknad”, uppger H&M:s presstjänst i ett mejl till GP.

I dagsläget är cirka 140 butiker butiker inom H&M-gruppen tillfälligt stängda globalt, att jämföra med de cirka 120 butiker som var tillfälligt stängda för en vecka sedan.

121 av dessa butiker ligger i Nederländerna och har stängts på grund av riktlinjer från landets myndigheter, enligt H&M:s presstjänst. Inga svenska butiker är påverkade.

Som mest var runt 4 000 av H&M-gruppens då totalt 5 000 butiker stängda i april 2020.

LÄS MER: H&M stänger flera butiker i Sverige

Siffrorna inkluderar H&M-gruppens samtliga varumärken. I H&M-gruppen ingår förutom H&M även Cos, Weekday, Monki, H&M Home, And Other Stories, Arket och Afound.

”Vi följer utvecklingen noga och anpassar oss efter myndigheternas riktlinjer på varje marknad”, uppger H&M:s presstjänst i ett mejl till GP.

H&M vill fortsatt satsa på butiker

H&M-gruppen har det senaste året stängt en rad butiker. I höstas stängde man tre H&M-butiker i Stockholm, varsin i Kiruna och Umeå, samt en outlet i Malmö. Dessutom Afound i Malmö samt en Monki-butik i Stockholm. Förändrade kundbeteenden låg bakom nedstängningarna, uppgav modejätten.

LÄS MER: Zara stänger ännu en butik – lämnar köpcentrum

H&M avser dock att fortsatt satsa på det fysiska butikerna.

– Butiker är fortfarande otroligt viktiga för oss och vi kommer att fortsätta att öppna dem på rätt platser där vi ser möjligheter, sa Dominic Roter på H&M:s pressavdelning till Aftonbladet i september.

I dagsläget har H&M-gruppen totalt cirka 4 800 butiker globalt.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.