Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Essity, som har en stor verksamhet i Mölndal, varnar nu för att de högre energi- och råvarupriserna leder till ”omfattande prishöjningar” på bolagets produkter. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Essity, som har en stor verksamhet i Mölndal, varnar nu för att de högre energi- och råvarupriserna leder till ”omfattande prishöjningar” på bolagets produkter. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Dyrare toapapper – Essity aviserar prischock

Den dyrare elen och gasen leder nu till dyrare toapapper. Det varnar hygienjätten Essity för.

Nu blir toapapper och andra hygienprodukter dyrare. Hygienbolaget Essity, som har sitt största kontor i Mölndal, aviserar omfattande prishöjningar på grund av kostnadsökningarna.

Det handlar om såväl priset på energi som råvaror till bolagets produkter som har blivit dyrare, enligt bolaget. Bland bolagets märken finns Tork, Libero och Libresse.

”Kostnadsmotvinden har förvärrats ytterligare. Vi kommer att hantera denna situation med nya omfattande prishöjningar och energipristillägg” skriver Magnus Groth, vd i Essity i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Inflationen tog vinsten – nu dyrare toapapper

LÄS OCKSÅ: Elpriserna faller kraftigt – vädret orsaken

LÄS OCKSÅ: Drabbas inte av elpanik – det finns lösningar

LÄS OCKSÅ: Här är dina största eltjuvar

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi