Per Avander, vd Bilia
Per Avander, vd Bilia Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Dumpades av Volvo — nu får Bilia en ny chans

I slutet av förra året sade Volvo Cars upp sitt avtal med Bilia. Draget var oväntat för bilhandlarkedjan som störtdök på börsen. Nu står det dock klart att man får en ny chans att sälja i storstadsregionerna.

ANNONS
|

Det var i november förra året som Volvo Cars meddelade att man inte längre ämnade ha kvar sitt återförsäljaravtal med Bilia. Beskedet ska ha varit oväntat för bilhandlarkedjan, som då var Nordens största återförsäljare av Volvobilar. Försäljningen av Volvo utgjorde då 20 procent av den göteborgska kedjans omsättning.

LÄS MER:Lång väntan på ny bil: "Aldrig upplevt detta"

LÄS MER:Jessica Span om Volvo Cars framtid

Kommer att lämna Oslo

Ett av skälen till att Volvo Cars sa upp avtalet uppgavs vara att man vill satsa mer på försäljning direkt till kund. Nu står det dock klart att Bilia får förnyat förtroende för att sälja nya Volvobilar och ha service på 34 anläggningar i storstadsområdena Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås. Bilia i Norge kommer att lämna storstadsområdet Oslo men fortsätta driva totalt 10 anläggningar i andra delar av landet.

ANNONS

Planerar att sälja anläggningar

Det framgår av ett pressmeddelande, liksom att Bilia planerar att sälja en rad av sina befintliga anläggningar i Sverige. Bland annat rör det sig om fyra stycken i Skaraborg och en i Uppsala.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS