Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dominos fortsätter att rulla ut nya restauranger i Göteborg – trots försäljningshot. Bild: Johan Nilsson/TT
Dominos fortsätter att rulla ut nya restauranger i Göteborg – trots försäljningshot. Bild: Johan Nilsson/TT

Dominos öppnar två nya pizzerior till i Göteborg

Den 20 november öppnar Dominos sin nya pizzabutik på Linnégatan. Två ytterligare pizzabutiker planeras att öppna inom kort – trots att hela svenska verksamheten kan komma att säljas.

I mitten på oktober aviserade den globala pizzakedjan Dominos styrelse att man avser att sälja den nordiska och den schweiziska verksamheten.

LÄS MER: Dominos pizza vill sälja butikerna i Göteborg

I Sverige har man restauranger i Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad och Göteborg.

Totalt tre nya pizzabutiker

Trots försäljningshot eller inte så fortsätter den nordiska verksamheten att rulla ut nya pizzabutiker enligt plan, och den 20 november öppnar man på Linnégatan.

– Vi håller på att bygga det sista på restaurangen innan den är helt klar. Därefter öppnar vi vår butik på Danska vägen den 3 december, säger Peter Jacobsen vd för Dominos pizza i Sverige.

Ytterligare en pizzarestaurang är inplanerad på Eriksberg. Den öppnar nästa år.

– Vi hade hoppats att kunna öppna den före jul, men en försenad byggnadslovsansökan gör att den inte blir klar. Så vi kommer inte att kunna börja bygga förrän en bit in på nästa år, men å andra sidan får vi tid på oss att komma igång bra både på Linnégatan och Danska vägen, säger Peter Jacobsen.

Ingen ny ägare på gång

Vad har ni fått för signaler om nya ägare till Dominos pizza?

– Inga alls, faktiskt. Det är inga förändringar i ägarskapet ännu. Jag tror inte att det är någon snabb process, så vi har fortsatt fokus på att öppna de sista restaurangerna under hösten. Sedan får vi se vad som händer, säger Peter Jacobsen.

Dominos har haft en sjunkande försäljning i försäljning i Europa. Det var därför Dominos Groups styrelse beslutade att göra sig av med sin verksamhet i bland annat Norden, rapporterade Reuters i oktober.

LÄS MER: Laddat för pizzakrig i Göteborg i höst

"Johanneberg är fantastiskt"

Däremot gick Göteborg på tvären – eller åtminstone pizzarestaurangen på Johanneberg, som uppvisade det bästa resultatet i hela Europa när man öppnade.

– Det går väldigt bra för Göteborgsrestaurangerna. Och Johanneberg är den som går bäst, det är ett fantastiskt område. Och det beror ju självklart på alla studenterna i området, säger Peter Jacobsen.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi