Elon Musk har nu säkrat 440 miljarder kronor för att kunna förvärva Twit
Elon Musk har nu säkrat 440 miljarder kronor för att kunna förvärva Twit Bild: Hannibal Hanschke

Dokument avslöjar Musks miljardplaner kring Twitter

46,5 miljarder dollar, nästan 440 miljarder kronor har Elon Musk säkrat för sin planerade Twitteraffär. Över hälften består av lån bland annat från investmentbanken Morgan Stanley, enligt Financial Times.

ANNONS
|

Uppgifterna om Elon Musks planer på att köpa upp sociala medier-jätten Twitter har florerat flitigt i media den senaste tiden. Nu ger en uppdaterad ansökan en djupare inblick i miljardärens planer, rapporterar CNBC.

Enligt denna har Musk säkrat nästan 440 miljarder kronor för affären. Över hälften av pengarna består av lån, bland annat från investmentbanken Morgan Stanley, enligt Financial Times. Som säkerhet ska Musk använda sig av Tesla-aktier.

LÄS MER:Tesla ökade försäljningen med 81 procent

Vill ändra det sociala mediet

Den 4 april meddelade den 50-årige superentreprenören, och en av de mer flitigare Twitteranvändarna, att han köpt upp 9,1 procent av aktierna i mikrobloggen.

Följden blev en anmälan till en domstol i New York med hänvisning till investerarregler om anmälningsplikt när innehav når fem procent av bolaget. Enligt anmälan anklagas Musk för att ha hemlighållit sina köp av aktier i Twitter för att hålla nere kursen.

ANNONS

Tesla-grundaren har den senaste tiden twittrat flitigt om saker han vill förändra hos Twitter, till exempel att göra tjänsten annonsfri – trots att nära 90 procent av bolagets intäkter under förra året kom från annonser, skriver TT.

Twitters nuvarande ägare har genomgående motsatt sig till Musks ambitioner.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS