Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Den legendariska 3310 är tillbaka

Under söndagen presenterade flera teknikjättar såsom Samsung, Sony Ericsson och Nokia sina senaste tillskott på presskonferenser på Mobile World Congress i Barcelona. Men mest intressant var nog Nokias rykte om att det legendariska Nokia 3310 från 2000 skulle nylanseras. Gamla Nokia 3310 tillverkades då i totalt 126 miljoner exemplar.

Det är många mobiljättar som kämpar om rampljuset på MWC i Barcelona idag. Bland annat finns Huawei, LG, Samsung och Nokia på plats för att presentera sina senaste nyheter.

Det gick även rykten om att Nokia skulle presentera en ny version av den ikoniska telefonen Nokia 3310. Enligt brittiska medier tror man att den nya telefonen kommer att säljas för cirka 50 pund (59 euro, cirka 599 kronor) och förväntas ha helt ny färgskärm. Ryktena besannades under presskonferensen. 

Läs mer: Tjuvstart i Barcelona – Nokia gör comeback

"Snake"-spelet är tillbaka

Under den en timme långa presskonferensen i Barcelona presenterade Nokia till sist nya Nokia 3310. De allra flesta som minns telefonen minns den som telefonen med "snake"-spelet.

- Det omtyckta "snake"-spelet är tillbaka. Nu är det fritt fram att bli "snake"-beroende igen, sade Michelle på HDM Global, som en liten teaser inför presentationen av telefonen. 

Under de allra sista två minuterna hördes den gamla ringsignalen och publiken fnissade. Den nya telefonen presenterades i fyra färger - gul, röd, svart och silver. Den nya telefonen har också en färgskärm, en inbyggd kamera och ha en batteritid på nästan 30 dagar.

 

 

 

Läs också: Här är alla iphone-telefoner genom åren

Flera presenterade nyheter på Mobile World Congress

Det var inte bara Nokia som höll presskonferens av sina senaste tillskott under söndagen. LG presenterade sin nya telefon G6 med en ny långsmal skärm och Samsung förväntas presentera nyheter under söndagen vid 19-tiden.  

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.