Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

De tar in miljoner till sin aktie-startup

Aktie-startupen Sigmastocks tar in åtta miljoner kronor i nytt kapital. Stena finans och serieentreprenören Bo Mattsson går bland annat in som nya ägare.. – Nu är fokus på tillväxt, säger Nanna Stranne, en av grundarna till bolaget.

Bolaget, med huvudkontor i Göteborg, har utvecklat en tjänst som hjälper småsparare att komponera och underhålla sin egen aktieportfölj. Tanken är att konkurrera om exempelvis pensionspengar med bland annat fondförvaltare och banker. Nu tar företaget in drygt åtta miljoner kronor för att kunna växa mer. 

Satsar på marknadsföring

– En stor del av pengarna ska användas till marknadsföring, främst digitalt, och rekryteringar av två till tre nya personer inom bland annat marknad och utveckling, säger Nanna Stranne.
– Vi ska också investera i en bättre paketering och presentation av tjänsten mot kund, säger medgrundaren Mai Thai.

LÄS MER: De vill utmana storbankerna

Pengarna kommer både från befintliga ägare, som Chalmers Ventures och Collector-grundaren Lena Apler, och nya – som Stena finans, finansteknikentreprenören Bo Mattsson och investmentbolaget Rytu Invest.

På sikt har Sigmastocks också planer på att expandera utanför Sverige.
– Vi skissar på en strategi både för de nordiska länderna och för andra länder i Europa. Men i år ligger fokus på att växa i Sverige, säger Nanna Stranne.

Typiske kunden mellan 30 och 35 år

Tjänsten har i dag över 2 000 betalande kunder.
– Den typiska kunden är mellan 30 och 35 år gammal och har precis genomgått en ekonomisk förändring – till exempel gått ur skolan och börjat jobba eller fått barn som de vill spara till. Många är också 35 plus och har upptäckt att de måste börja spara till pensionen, säger Mai Thai.
Sigmastocks har i dag 11 anställda och omsatte 2016 270 787 kronor. Betaltjänsten har varit igång sedan i somras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.