Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

De kan bli årets bageriföretag

Nasif Fadel, som driver Liba bröd i Göteborg, kan bli Årets företagare i bageribranschen. – Det är ett erkännande av allt arbete vi lagt ner, säger sonen och Liba bröds produktionschef Elias Fadel.

Liba Bröd i Lärjedalen är en av fem finalister när branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer ska utse Årets företagare.

"Företaget har med Nasif Fadel i spetsen utvecklats till ett av branschens mest välmående. Under de senaste fyra åren har företaget vuxit med cirka 15 anställda och nästan dubblat omsättningen" står det i nomineringen.
 

Ska dubbla omsättningen

– Vi siktar högt, därför känns det extra kul med den här nomineringen, säger Elias Fadel.
Förra året sålde bolaget bröd för 78,7 miljoner kronor – en omsättning de nu hoppas dubbla under de kommande fem åren.

LÄS MER: Nasif Fadel bakar bröd för miljoner

– Vi bygger just nu ut anläggningen med 4 000 kvadratmeter produktionsyta, så vi kan tredubbla produktionen i framtiden. Vi tittar också på nya exportmarknader, som till exempel Norge. Vi har växt mycket de senaste åren och tänker inte dra ner på takten nu, säger Elias Fadel. 
 

Tävlar mot Falkenbergsbageri

De andra finalisterna i tävlingen är Heléne och Micael Stålbom, som driver Stålboms Konditori i Falkenberg, Markus Ekelund bakom Thimons Konditori i Nässjö, Mattias Ljungberg på Tössebageriet i Stockholm och Tobias Karlsson och Mikael Pettersson Engström som driver Urshultsbagarn i Urshult i Tingsryds kommun. 

– De är alla starka företagare, det är en ära bara att få vara med i det sammanhanget. Vi räknar inte med att vinna – men vi hoppas såklart på det, säger Elias Fadel.

Vinnaren utses lördagen den 23:e september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.