De är VM:s bäst betalda spelare

Fotbolls-VM i Qatar är i full gång och i lagen finns flera välbekanta ansikten. Sammanlagt uppskattas de fem mest välbetalda spelarna i årets mästerskap tjäna 452 miljoner dollar denna säsongen. Tre av fem platser knips av stjärnorna i Paris Saint-Germain FC.

ANNONS
|

Tidningen Forbes sammanställer årligen en lista över världens bäst betalda fotbollsspelare. I år toppar för första gången på åtta år en annan spelare än Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo listan, nämligen 23-åriga stjärnan Kylian Mbappé.

Forbes uppskattar att den franska anfallaren kommer tjäna 128 miljoner dollar under säsongen 2022–2023. Efter att ha förlängt sitt kontrakt med tre år med hemmaklubben Paris Saint-Germain får Mbappé en lön samt bonus som uppgår till 110 miljoner dollar. Utöver det tjänar han uppskattningsvis 18 miljoner dollar på sina årliga samarbeten med märken som bland annat Nike, Dior och EA Sports.

Bäst betalda VM-spelarna
Bild: PETTER ARVIDSON

1. Kylian Mbappé

Den 23-åriga anfallaren från Frankrike toppar listan med att tjäna 128 miljoner dollar denna säsong.
Bäst betalda VM-spelarna
Bild: Ebrahim Noroozi

2. Lionel Messi

Den argentinska 35-åringen spelar till vardags tillsammans med Mbappé i Paris Saint-Germain och tjänar 120 miljoner dollar. Han är därmed den näst bäst betalda spelaren.
Bäst betalda VM-spelarna
Bild: Jon Super

3. Cristiano Ronaldo

37-åringen från Portugal, som nyligen lämnade Manchester United, landar på listans tredje plats och tjänar 100 miljoner dollar.
Bäst betalda VM-spelarna
Bild: Andre Penner

4. Neymar Jr.

Den brasilianska 30-åringen, som även han till vardags spelar i Paris Saint-Germain, tjänar 87 miljoner dollar och hamnar på fjärde plats.
Bäst betalda VM-spelarna
Bild: Rafal Oleksiewicz

5. Robert Lewandowski

34-åringen från Polen hamnar på femte plats och tjänar 35 miljoner dollar. Till vardags spelar han i FC Barcelona.

LÄS MER:Lönerna, sparandet och affärerna – här är topp-politikernas privatekonomi

LÄS MER:Här är techbolagen som betalar mest i lön

LÄS MER:Här är jobben med kort utbildning – och hög lön

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS