Danske Bank polisanmäls

Danske Bank polisanmäls av den danska finansinspektionen för att ha vilselett kunder i samband med försäljningen av sparprodukten Flexinvest Fri, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Banken kände till att en mycket stor del av kunderna skulle förlora pengar på sparprodukten, men informerade inte kunderna. Kunderna fick betala en avgift som inte stod i relation till den förväntade avkastningen.

Danska finansinspektionen bedömer överträdelsen som mycket allvarlig och har förutom polisanmälan beslutat om en rad förelägganden.

Danske Banks vd Chris Vogelzang anser att finansinspektionens kritik är berättigad och lovar bättring. Banken ska gå igenom sina sparprodukter och processer.

"Vi ska göra allt som behövs för att motverka att något liknande sker igen", säger han, i ett pressmeddelande.

Chefen för den danska bankverksamheten i Danske Bank, Jesper Nielsen, har tidigare pekats ut som ansvarig och fått sparken.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS