Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter förhandlingar under natten står det klart att den danska storstrejken – som skulle drabba tågtrafiken i Danmark, inklusive den över Öresundsbron – skjuts upp i två veckor. Arkivbild.

Dansk storstrejk skjuts upp – igen

Efter förhandlingar under natten står det klart att den danska storstrejken – som skulle drabba tågtrafiken i Danmark, inklusive den över Öresundsbron – skjuts upp i ytterligare två veckor.

En eventuell strejk berör omkring 100 000 offentliganställda i Danmark, men skjuts nu fram till den 8 maj. Lockouten av 440 000 offentligt anställda skjuts också fram till den 12 maj, rapporterar News Øresund.

Dagligen transporteras cirka 15 000 resenärer med tåg över bron. Strejken skulle ha varit ett faktum på söndag eller natten till måndag – något som Skånetrafiken tidigare förberett sig för.

- Vi hoppas att parterna enas, men förbereder oss för strejk genom att ha ett trafikupplägg som innebär vi kör busstrafik mellan Hyllie och Kastrup om det blir strejk, säger Magnus Andersson på Skånetrafikens verksamhetsjour till Sydsvenskan.

Medlingsförhandlingarna mellan fackliga parter och arbetsgivare inom den offentliga sektorn återupptas på fredag. Parterna är bland annat oense om löneökningar för de kommande tre åren.