Dansk lyx-teknik flyttar till Avenyn

Danska lyxteknikmärket Bang & Olufsen flyttar till nästan dubbelt så stora lokaler på Avenyn – från Teatergatan ett stenkast bort.
– De vill satsa vidare och gärna på Avenyn, säger Anders Forsling, kundchef för kommersiella lokaler på Wallenstam.

ANNONS

Bang & Olufsen har precis flyttat in på Kungsportsavenyn 25, i lokalen där den stora porslinstillverkaren Villeroy & Boch tidigare låg. Syftet med den korta flytten – teknikbutiken låg tidigare på parallellgatan Teatergatan – är bland annat att få en större konceptbutik.

– Lokalen Bang Olufsen var i tidigare, på Teatergatan, är runt 100 kvadratmeter stor. De kände att de ville satsa vidare och gärna på Avenyn, och då kunde vi hjälpa dem genom att erbjuda dem en lokal som nästan är dubbelt så stor, säger Anders Forsling, kundchef på Wallenstam, som äger både lokalen på Teatergatan och den nya på Avenyn.

ANNONS

LÄS MER: Balder köper paradfastighet på Avenyn

Det danska märket tillverkar och säljer bland annat exklusiva tv-apparater, högtalare och hörlurar. Bolaget, med huvudkontor i Struer, hade intäkter på 2,8 miljarder danska kronor, knappt fyra miljarder svenska kronor, under det brutna räkenskapsåret 2018/2019.

Förhandlar med nya hyresgäster på Avenyn

Vem som tar över den tomma lokalen på Teatergatan är ännu inte klart.

– Bang & Olufsens flytt blev klar snabbt, arbetet med att hyra ut deras gamla lokal pågår just nu, säger Anders Forsling.

Wallenstam har också tomma lokaler på Avenyn. Som GP tidigare berättat stängde amerikanska märket Tommy Hilfiger i slutet av november sin klädbutik på Avenyn. Där kan en ny aktör snart flytta in, enligt Wallenstam.

– Där är vi i långtgående förhandlingar med ett par aktörer. Vi har goda förhoppningar om att en affär ska ske ganska snart. Vi har inga tomma lokaler i Avenyområdet där det inte pågår förhandlingar i nuläget, säger Anders Forsling.

LÄS MER: Lyxbutik slår igen på Avenyn

Vill ha bra blandning på paradgatan

Wallenstam letar inte efter några specifika, nya inslag runt Avenyn – en bra blandning av handel, kultur, kaféer och restauranger är viktigare menar Forsling.

– Vi försöker hitta en bra mix av allt på Avenyn. Ett önskemål är att etablera ännu starkare handel, som ett komplement till det utbredda kultur– och restaurangliv som redan finns. Men alla verksamheter som kan bidra till en mer spännande och attraktiv Aveny är intressanta för oss, säger han.

ANNONS

LÄS MER: Stockholmskrogen öppnar på Avenyn

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS