Flygbolaget har etablerat sig i Norden – nu utökas antalet avgångar, bland annat från Landvetter.
Flygbolaget har etablerat sig i Norden – nu utökas antalet avgångar, bland annat från Landvetter. Bild: Michel Euler

Dagligt flyg från Landvetter till Doha

Qatar Airways fortsätter att satsa på Norden. För Göteborgs del innebär det att Landvetter får en daglig förbindelse med Doha.

ANNONS
|

I dag avgår fem plan i veckan från Landvetter till Doha – från december blir det alltså ytterligare två avgångar i veckan.

Även Stockholm (Arlanda) och Oslo (Gardemoen) utökar med vardera fyra avgångar, vilket innebär 18 respektive 14 flygningar i veckan.

I Norge sker ökningen i december, medan Stockholm får vänta till januari.

– Vi är oerhört glada och stolta över vår fortsatta expansion, säger Christian Deresjö, Nordenchef på Qatar Airways, i en kommentar.

Christian Deresjö, Nordenchef för Qatar Airways.
Christian Deresjö, Nordenchef för Qatar Airways. Bild: STEFAN TELL

LÄS MER:Här är nya linjen från Landvetter

I Norden flyger bolaget till Doha även från Köpenhamn och Helsingfors – från de orterna finns dock inga uppgifter om ökat antal avgångar.

Det var i december förra året som Qatar Airways valde att börja satsa på linjen mellan Landvetter och Doha. Den nya flygsträckan välkomnades av både näringslivet, flygplatsen och turistorganisationer.

ANNONS

– Det är en milstolpe för flygplatsen att ett av de stora Mellanöstern-flygbolagen nu satsar på Landvetter, sade flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren i en artikel i GP när det stod klart att Qatar Airways inledde med fem flygningar i veckan.

De nya flygningarna har inte bara inneburit möjligheter att resa som turist eller affärsresenär. Flyglinjen kan också nyttjas av de västsvenska transportföretagen för att frakta gods till olika destinationer. Från Doha finns flera förbindelser till städer i Mellanöstern, Afrika, Asien, Australien och Nya Zeeland.

LÄS MER:Göteborgs näringslivs applåderar ny flyglinje

LÄS MER:Qatar Airways vd spår en ljus framtid för Landvetter

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS