Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Capio lämnar snart Stockholmsbörsen. Bild: Stina Stjernkvist/TT
Capio lämnar snart Stockholmsbörsen. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Då lämnar Capio börsen

Göteborg förlorar snart ett börsbolag – vårdkoncernen Capio avnoteras från Stockholmsbörsen.

GP skrev i oktober om att fransk-australiensiska vårdjätten Ramsay Générale de Santé – som har Ramsay Health Care som huvudägare – efter ett par försök lagt ett bud på Capio som accepterades av styrelsen. Därmed blir bolaget med huvudkontor i Göteborg en del av en vårdjätte som är noterad på Paris – respektive Sydneybörserna. Och nu står det klart att Capio kommer att avnoteras i slutet av denna månad – 28 november.

– Det här följer en formell process, man kan konstatera att det är en längre process att börsnotera bolag än att avnotera dem, säger Henrik Brehmer, kommunikationsansvarig på Capio.

Processen med att integrera Capio i franska Ramsay Génerale pågår. På frågan om Capio kommer att bestå som varumärke säger Henrik Brehmer:

– Det är något som får diskuteras, men Capio har ett starkt varumärke i Sverige och de övriga nordiska länderna.

Den strategi som Capio haft om att expandera i Norden ligger fast med den nya ägaren.

– Vi ligger långt framme när det gäller digitalisering och kvalitetsuppföljning här i Sverige. Det finns många samarbetsområden som kommer att vara till gagn för svensk, fransk och engelsk sjukvård.

På frågan om Capios företagsstruktur med huvudkontor i Göteborg kommer att bestå säger Henrik Brehmer:

– Ramsay har inte haft någon verksamhet i Norden tidigare, så vi fortsätter att jobba som vi gjort tidigare. Vi har med Ramsay fått en långsiktig och professionell ägare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.