Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Clarion hotellet, beläget i centrala Göteborg, är en av fem hotellmärken i en kedja ägd av hotellmagnaten <a href=Petter Stordalen. Bild: Emelie Lager">
Clarion hotellet, beläget i centrala Göteborg, är en av fem hotellmärken i en kedja ägd av hotellmagnaten Petter Stordalen. Bild: Emelie Lager

Coronarädslan orsakar bokningsras – Posthotellet varslar 25 tjänster

Under fredagen meddelade Clarion Hotel Post i Göteborg att de varslar 25 tjänster – rädslan för coronaviruset har gjort så att antalet bokningar på hotellet gått ner kraftigt.
– Situationen i resebranschen är väldigt oviss just nu, säger hotellets vd Sara Lake.

Clarion hotellet, beläget i centrala Göteborg, varslar 25 av sina 200 tjänster. Detta meddelade hotellet under fredagen och P4 Göteborg rapporterade först om händelsen. Orsaken är den negativa påverkan coronaviruset har haft på hotellets bokningar.

– Vi behöver vara förberedda på att detta kan pågå under en längre tid. Vi ser mer avbokningar och färre nya bokningar framöver, säger hotellets vd Sara Lake och förklarar att varslen kan komma att dras tillbaka.

– Det kan den absolut göra, om läget förändras. Vi följer detta varje dag.

Clarion Hotels är en av fem hotellmärken i en kedja ägd av hotellmagnaten Petter Stordalen. Nyligen rapporterade GP om att hotellet bygger ut med ytterligare 40 stycken rum. Ett tecken på att Göteborg är en stark marknad, säger Sara Lake.

– Vi har ju växt som en evenemangsstad, men detta är en speciell situation, säger hon.

LÄS MER: Enkät: Så oroliga är göteborgarna för coronaviruset

">
– Vi behöver vara förberedda på att detta kan pågå under en längre tid, säger Clarion Hotels vd, Sara Lake, om coronavirusets påverkan på hotellbranschen. Bild: TT
– Vi behöver vara förberedda på att detta kan pågå under en längre tid, säger Clarion Hotels vd, Sara Lake, om coronavirusets påverkan på hotellbranschen. Bild: TT

"Räknar med mycket frågor"

De anställda på hotellet fick också informationen om varsel under fredagen.

– De tycker det är tråkigt, naturligtvis, men de har förståelse för situationen.

Vilka anställda som kommer påverkas av varslen är fortfarande oklart, säger Sara Lake.

– De vet att det är 25 tjänster, men inte vilka. Det får de veta när förhandlingarna är klara. Vi ser ju till att vara tillgängliga för frågor hela tiden. Informationen har gått ut idag, och vi räknar med mycket frågor.

Ert hotell är ju en del av en större kedja, är det mer varsel planerat?

– Jag kan inte uttala mig på deras vägnar, det ser olika ut för alla. Men många i resebranschen står inför en liknande situation.

LÄS MER: Riksbanken varnar för coronaeffekt

Förhandlingar med facket väntar

Hotell- och restaurangfacket, HRF, skriver i ett meddelande till GP att förhandlingar med hotellet kommer att börja den 17 mars och att 17 stycken av tjänsterna är inom deras kollektivavtalsområde.

Deras kommunikationsansvariga, Maikel Ilias, skriver ytterligare att de i nuläget inte kan säga mer om situationen.

LÄS MER: Maersk varnar för corona-effekter

LÄS MER: Paris Marathon skjuts upp på grund av corona

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.