Balder och fastighetsmiljardären Erik Selin är storägare i Collector.
Balder och fastighetsmiljardären Erik Selin är storägare i Collector. Bild: Olof Ohlsson

Collector säljer investeringsbolag – för 330 miljoner

Nischbanken Collector säljer sitt investeringsbolag Collector Ventures. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Prislappen: 330 miljoner kronor.

ANNONS
|

Collector, där Balder och fastighestmiljardären Erik Selin är storägare, säljer nu sitt investeringsbolag. Köparen är NFT Ventures, som betalar 330 miljoner kronor.

– Collector Ventures har vuxit till en stor verksamhet med 26 portföljbolag och det är nu dags att stå på egna ben. Vi är glada över att NFT Ventures som medgrundare till verksamheten tar över som helägare för att fortsätta denna utvecklingsresa. Avyttringen av Collector Ventures är ett led i renodlingen av Collector. Framåt fortsätter vi fokusera på vår kärnverksamhet och att öka lönsamheten, säger Martin Nossman, vd för Collector, i en skriftlig kommentar.

LÄS MER:Så investerar Erik Selin sina pengar

Nedåtgående trend för Collector

Collector Ventures grundades år 2016 med syftet att investera i fintechföretag. Transaktionen är planerad till det första kvartalet av 2021, enligt pressmeddelandet, så snart Finansinspektionen har godkänt den.

ANNONS

Collector har redovisat en nedåtgående trend med en vinst efter skatt på 76 miljoner för det andra kvartalet i år. Det är en minskning med 52 procent jämfört med samma period året innan. Kreditförlusterna under det andra kvartalet uppgick till 188 miljoner kronor – vilket var en minskning gentemot första kvartalet.

LÄS MER:Försvagat resultat för Collector

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS