Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Riksbankschefen Stefan Ingves vid den senaste presentationen av Riksbankens räntebeslut och penningpolitiska rapport i början av juli. Bild: Magnus Andersson/TT

Chatta med Riksbankschefen på GP.se

Grubblar du över hur bolåneräntan kommer utvecklas? Eller varför det har blivit dyrare att resa utomlands?
Ta då chansen att ställa dina frågor till Sveriges Riksbankschef Stefan Ingves som svarar på läsarnas frågor i GP:s chatt på torsdag klockan 13.30.

På torsdag förmiddag lämnar Riksbanken besked om reporäntan, som efter höjningen i vintras ligger på minus 0,25 procent.

Vad som för ett drygt halvår sedan såg ut att peka mot en mer "normaliserad" räntepolitik – med räntor över nollan på sikt – verkar i och med Europeiska centralbanken (ECB) och amerikanska Federal Reserves (Fed) senaste besked i sommar ha kommit på skam. Ett mer duvaktigt ECB lämnade i juni styrräntan oförändrad på 0 procent medan Fed bara någon månad senare genomförde sin första sänkning av styrräntan på 11 år. Enligt flera bedömare kan den tidigare utlovade höjningen av den svenska reporäntan nu komma att skjutas på framtiden.

Om du exempelvis funderar på vad det här betyder för ditt bolån framöver eller vilken effekt de låga räntorna har på samhällsekonomin på sikt – ta då tillfället i akt och ställ dina frågor till Riksbankschefen Stefan Ingves som chattar med våra läsare på GP.se mellan 13.30 och 14.00 på torsdag. Börja ställ frågor redan nu:

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.