Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Linnéa Lindau, vd för Chalmers Ventures och Mats Lundqvist, föreståndare för Chalmers entreprenörsskola. Bild: Chalmers Ventures
Linnéa Lindau, vd för Chalmers Ventures och Mats Lundqvist, föreståndare för Chalmers entreprenörsskola. Bild: Chalmers Ventures

Chalmers har Nordens bästa universitetsinkubator

Chalmers Ventures är Nordens bästa universitetsinkubator – och den tredje bästa i Europa.
– Det är fantastiskt roligt, säger vd Linnéa Lindau.

När den internationella organisationen UBI Global rankar världens bästa universitetsinkubatorer hamnar Chalmers Ventures på plats tolv, tillsammans med en colombiansk inkubator. Det betyder att Göteborgsinkubatorn, vars portfölj bland annat rymmer bolag som 1928 Diagnostics, Trine och Smoltek, anses vara den bästa i sitt slag i Norden och den tredje bästa i Europa.

Utmaningen: Jämställdhet

– Vi har ett grymt team och ett universitet som visar att man menar allvar med entreprenörskap, säger Linnéa Lindau, vd för Chalmers Ventures, i en skriftlig kommentar.

Hon tycker dock att inkubatorerna generellt måste jobba mer med jämställdhet – mansdominansen inom startupsektorn är helt enkelt för stor.

– Det är helt tydligt att vi måste prioritera strategin och arbetet med att få in mer kvinnor i tech och startups. Det finns ingen magisk lösning för jämställdhet. Det gäller att sätta tydliga mål och sedan jobba metodiskt med att finna lösningar för att nå dem, säger Linnéa Lindau.

Från Sverige är också Uppsala Innovation Center och Arctic Business Incubator, med basen i Luleå, med på UBI:s topplistor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.