Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cecilia Krönlein ny chefredaktör

Ny chefredaktör på Göteborgs-Posten blir Cecilia Krönlein. Hon är i dag GP:s redaktionschef och en av tidningens veteraner med en bakgrund från tidningens nattredaktion.

Göteborgs-Postens styrelse beslutade på tisdagseftermiddagen enhälligt att Cecilia Krönlein tar över efter Jonathan Falck och Peter Hjörne som delat på ansvaret som chefredaktör.

Som första kvinnan i GP:s historia har Cecilia Krönlein, 56 år, utsetts till chefredaktör.

GP:s vd Ricard Robbstål och Tomas Brunegård, ordförande i GP:s styrelse, informerade om nyheten på GP:s centralredaktion klockan 16. Tomas Brunegård sa att många hade sökt tjänsten och att konkurrensen varit tuff:

- Cissi har erfarenhet, personligheten och en insikt om vad som krävs.

I ett pressmeddelande säger Tomas Brunegård:

- Cecilia har en gedigen publicistisk bakgrund med bred erfarenhet av nyhets- och lokaljournalistik. Hon är väl förtrogen med de utmaningar som Göteborgs-Posten och branschen står inför, och är rätt person att leda det redaktionella arbetet i en tid med hög förändringstakt.

Cecilia Krönlein växte upp i Stockholm, läste i Lund, tog journalistexamen och fick sina första journalisterfarenheter på Skövde Nyheter och Arbetet Nyheterna i Göteborg.

1987 började hon på GP som redigerare, blev redigeringschef och så småningom nattchef innan hon 1997 blev avdelningschef för GP:s Göteborgsredaktion. 1999 blev hon tidningens nyhetschef och 2001 redaktionschef.

Hon tillträder som chefredaktör 10 september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.