Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi ser stark tillväxt framåt, både inom flexibla kontorslösningar och inom logistiksegmentet i och med den ökande e-handeln", säger Castellums koncernchef om omorganisationen.

Castellum renodlar bolaget – toppchef lämnar

En av Göteborgs fastighetsjättar Castellum har vuxit rejält inom kontor- och logistiksegmentet. Nu vill börsbolaget växa ännu mer, och delar upp de olika verksamheterna. Samtidigt får en region-vd lämna sitt jobb.

Det börsnoterade Göteborgsföretaget Castellum är en av Sveriges största fastighetsbolag, med fokus på den kommersiella marknaden. Börsvärdet är knappa 45 miljarder kronor.

Inom både kontor och logistik har Castellum tredubblat sitt fastighetsvärde de senaste åren. På måndagen meddelade bolaget att man vill fortsätta sin tillväxtresa och etablerar tre nya divisioner; en för logistik, en för investering- och portföljstrategi och en för kontorslokaler.

– Vi ser stark tillväxt framåt, både inom flexibla kontorslösningar och inom logistiksegmentet i och med den ökande e-handeln. Vi vill växa med befintliga och nya kunder i de nordiska städerna och anpassar därför vår organisation för att kunna utveckla erbjudanden som i än högre grad attraherar och bidrar till våra kunders framgång, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef, i ett pressmeddelande.

Vd får gå

Med anledning av förändringarna får Anders Nilsson, region-vd för Stockholm Norr, lämna sin tjänst med omedelbar verkan.

Tidigare i år tecknade e-handelsjätten Jollyroom, med säte i Göteborg ett hyresavtal med Castellum om en ny logistiklokal på cirka 20 400 kvadratmeter på Hisingen.

– Castellum har varit en solid partner på fastighetssidan och en bidragande faktor till att bolaget kunnat växa lönsamt i en tuff konkurrenssituation, kommenterade Jollyrooms grundare och majoritetsägare Ole Sauar den affären.

LÄS MER: E-handelsjätten vill fortsätta växa i Göteborg

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi