Capio i miljardaffär – säljer av den franska rörelsen

Göteborgska vårdföretaget Capio har sålt sin franska rörelse. Det meddelade bolaget på tisdagen. Affären kan vara värd 4,8 miljarder kronor.

ANNONS
|

Det börsnoterade vårdbolaget Capio, med säte i Göteborg, har tidigare aviserat att man ska satsa på den nordiska marknaden och sälja av de utomnordiska rörelserna. I juli nobbade man ett bud från franska Ramsay Générale de Santé.

LÄS MER:Capio avvisar franskt bud

På tisdagen offentliggjordes dock en stor affär. Den franska rörelsen säljs till Vivalto och affären är värd 4,8 miljarder kronor inklusive en tilläggsköpeskilling. Framöver är avyttrande av den tyska marknaden att vänta, skriver Capio i ett pressmeddelande.

Capio är också på väg att lämna den tyska marknaden, meddelar bolaget.

– Genom den föreslagna transaktionen skulle vi säkerställa ett attraktivt pris för vår franska verksamhet, vilket möjliggör för Capio att accelerera sitt fokus på de mindre kapitalintensiva nordiska verksamheterna och bygga vidare på sina nuvarande ledande positioner för att driva ytterligare tillväxt på en starkt fragmenterad marknad med hjälp av specialisering och digitalisering, säger Capios vd och koncernchef Thomas Berglund, i pressmeddelandet.

ANNONS

Under förutsättning att ett antal villkor uppfylls förväntas transaktionen att slutföras i slutet av december 2018.

Likviden från en försäljning förväntas användas till att avbetala Capios skulder samt för återbetalning till aktieägarna. Hur det ska gå till kommer bolaget att återkomma med.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS