Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Idag, tisdag, börjar byggkoncernen Wästbygg att handlas på Stockholmsbörsen, där till exempel göteborgska Serneke redan funnits i flera år. Bild: Wästbygg

Byggkoncernen Wästbygg till Stockholmsbörsen

En av Västsveriges största bygg- och entreprenadbolag, Wästbygg, börjar på tisdagen att handlas på Stockholmsbörsen. Byggbolaget har sett en ökad omsättning och resultat under coronapandemin.

Wästbygg, med huvudkontor i Borås, omsatte i fjol knappt fyra miljarder kronor och såg under det första halvåret i år en ökning av omsättning och resultat. ”Både byggbranschen som helhet och Wästbygg Gruppen som bolag har hittills klarat covid-19-pandemin väl under rådande omständigheter” skrev vd Jörgen Andersson i samband med halvårsrapporten.

Bolaget grundades i början av 1980-talet och har kontor i sju städer och verksamhet i hela landet och verkar även i övriga Norden, där man bygger bostäder, kontor, lager- och industrifastigheter.

LÄS MER: Sernekes nya plan: Det ska hända med Karlatornet

På tisdagen börjar aktien handlas på Stockholmsbörsen och 13 000 nya aktieägare har tecknat sig inför introduktionen. Värdet på aktierna i bolaget uppgår inför introduktionen nu till drygt 3,1 miljarder kronor. Inför introduktionen har analytiker bland annat sett Wästbyggs utveckling inom logistikfastigheter som särskilt värdefull, då logistik är en het bransch bland annat på grund av en ökad e-handel.

På Stockholmsbörsen finns redan en annan mycket uppmärksammat västsvensk byggkoncern – göteborgska Serneke Group.

Wästbyggs aktie steg tydligt på börsen när Stockholmsbörsen öppnade klockan 9 på tisdagen.

LÄS MER: Här är Göteborgsbolagen som återhämtat sig bäst i krisen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.