Pandemin har slagit hårt mot många restauranger. Arkivbild.
Pandemin har slagit hårt mot många restauranger. Arkivbild. Bild: Ørn E. Borgen/NTB/TT

Burger King gör reklam – för McDonalds

Coronapandemin har slagit hårt mot restauranger och får vissa aktörer att ta till udda grepp för att locka tillbaka kunder. I Storbritannien, där en ny nedstängning är på gång, passar Burger King på att göra reklam – för McDondalds.

ANNONS
|

"Vi trodde aldrig att vi skulle säga det här heller", skriver snabbmatskedjan på Twitter.

Därefter nämns i inlägget en rad snabbmatskedjor som KFC, Subway, Pizza Hut och Taco Bell.

"Restauranger med tusentals anställda behöver verkligen ditt stöd för tillfället", skriver Burger King och påminner om alternativen att beställa hem mat, via take away eller drive thru.

Och Twitter-inlägget har fått blandade reaktioner. Vissa användare hyllar initiativet, medan andra kallar det för en pr-kupp. Flera personer hånar Burger King och påpekar att de stora kedjor som nämns omsätter miljardbelopp.

”Gå till dina lokala restauranger och matställen. Satsa pengar på ditt samhälle och stötta lokala företagare. Strunta i de här mångmiljardföretagen”, skriver en Twitter-användare.

ANNONS

I lördags, efter skenande smittspridning, meddelade premiärminister Boris Johnson att England till stora delar stängs ned igen, mellan den 5 november och den 2 december.

Nedstängningen innebär att restauranger och pubar stängs men avhämtning av mat är fortsatt tillåten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS