Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bukowskis nya lokaler vid Geijersgatan. Bild: Bukowskis
Bukowskis nya lokaler vid Geijersgatan. Bild: Bukowskis

Bukowskis öppnar nytt – på tvärgata till Avenyn

Bukowskis öppnar nya lokaler i Göteborg. Den anrika auktionsfirman har flyttat från Frihamnen till Geijersgatan vid Kungsportsavenyn.
– Det är ett led i vår satsning på Göteborg, säger Lovisa Törnsten på Bukowskis.

Sedan tidigt 80-tal har Bukowskis haft lokaler på olika platser runtom i Göteborg. Nu flyttar auktionsfirman från sina stora lokaler med tillhörande lager i Frihamnen till Geijersgatan, ett stenkast från Avenyn och det område där firmans första lokaler i staden en gång var belägna.

En mötesplats

– För oss är det viktigt med centrala lokaler, så att det finns bra mötesplatser för alla konstintresserade. Vi vill ha en stark närvaro i Göteborg, säger Lovisa Törnsten, konstspecialist och kontorschef på Bukowskis i Göteborg.

Slagauktionerna, där miljonföremål auktioneras ut med jämna mellanrum, kommer fortsatt att hållas i Stockholm. De nya lokalerna vid Avenyn är tänkta att fungera som ett inlämnings- och utlämningskontor för föremål som ska skickas till de större auktionerna eller användas i onlineauktioner. Dessutom kommer kunder kunna närvara vid olika aktiviteter som kundkvällar, visningar och seminarier.

– Det är ett led i vår satsning i Göteborg. Det går väldigt bra för oss här och vi har många kunder med ett stort intresse för konst.

Personliga mötet viktigt

I och med ett ökat intresse för auktioner online, har det enligt Lovisa Törnsten blivit ännu viktigare med det personliga mötet mellan kunden och specialisten.

– Den lilla revolutionen på 2010-talet där det började utvecklas plattformar online var verkligen ett steg till en bredare publik. I dag kan du buda hem saker direkt från din platta, och är du då intresserad av ett lite dyrare objekt vill du ha någon som guidar dig. Där fyller de nya lokalerna en funktion.

Bukowskis i Göteborg vill vara likvärdiga med Bukowskis i Stockholm, bortsett från de stora auktionerna. Och att Göteborg är en bra marknad för auktioner, verkar inte vara något nytt.

"Ligger lite i tiden"

– Ibland är det svårt att jämföra städer, men jag skulle vilja säga att det finns ett jättestort intresse för konst här i Göteborg. Vi vill ha samma professionella service här som vi har i Stockholm. Vissa har bilden av att Göteborg inte skulle vara en bra stad för konst, men de har helt fel. Jag tycker att intresset alltid har varit stort här, säger hon och fortsätter:

– Jag tror också att det ligger lite i tiden med auktion, framför allt bland yngre människor som kollar mer på begagnat. Äldre samlare har sin stora passion oavsett.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.