Bud på Säve flygplats uppges ha nobbats

ANNONS
|

Nolvik restaurang och konferens ville ta över flygplatsen när det stod klart att Swedavia inte längre skulle fortsätta verksamheten. Syftet var att ta dit taxi- och jetflyget. Enligt SVT hade Swedavia satt priset till 100 miljoner kronor, ett pris som accepterades av konferensanläggningen.

Efter en tid höjdes dock budet, enligt SVT, till mellan 300 och 400 miljoner kronor.

– Man kom tillbaka efter någon månad och hade höjt budet. Och då var det var inte intressant för oss, säger Lars Jochnick, Nolvik restaurang och konferens ägare till Västnytt.

Swedavia vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag kan inte bekräfta att vi har satt det priset eller att vi har backat från det priset. Det sker diskussioner mellan flera olika parter och det finns olika förutsättningar och utmaningar i att ta över en flygplats. Det vi vill se är en långsiktig plan för verksamheten som bedrivs, säger Charlotte Ljunggren på Swedavia.

ANNONS

Flygplatsen stängde i november förra året efter att en bärighetsundersökning visat att taxibanans bärighet var lägre än vad som tidigare sagts. Enligt Swedavia skulle en renovering av banan kosta 250 miljoner kronor, en kalkyl som på tisdagen fick hård kritik av experten Sture Westberg som Västnytt pratat med.

– Vi asfalterade om hela flygplatsen här i Västerås som påminner mycket om Säve, den kostnaden stannade på cirka 30 miljoner, säger han.

ANNONS