Brand i SKF-fabriken på Von Utfallsgatan

Under onsdagsmorgonen utbröt en brand i en av SKF:s fabriksbyggnader. Räddningstjänsten lyckades relativt snabbt få kontroll på situationen. Ett filter i en sandblästringsmaskin låg bakom branden.

ANNONS
|

Det var vid 05-tiden på onsdagsmorgonen som larmet först kom in. Enligt Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, har man konstaterat rökutveckling i en av industribyggnadernas källare.

– Vi är på plats med en större styrka och förbereder rökdykning, säger Gränsmark klockan 05.15.

Vid den tiden befann sig sex släckningsbilar på platsen, tillsammans med två ledningsenheter.

En stund senare, klockan 05.50, bekräftade räddningstjänsten både att det har brunnit och att branden var släckt. Man befann sig dock fortfarande i byggnaden för att undersöka huruvida branden spridit sig.

Befann sig några personer i byggnaden vid tiden för larmet?

ANNONS

– Det vet jag inte i nuläget, säger larm- och ledningsoperatör Johan Karlsson, och tillägger att insatsen väntas pågå i drygt två timmar till.

Vid 06.20 hade var tre släckningsbilar och en ledningsbil kvar på platsen.

– Eftersom branden är släckt har vi dragit ned lite på antalet styrkor nu, men vi blir kvar ett tag till, säger Johan Karlsson.

Räddningstjänsten blev kvar under morgonen för att kontrollera att branden inte spridit sig.

– Branden är släckt nu och ingen människa kom till skada. Just nu håller vi på och gå igenom fabriken för att se om vi kan starta upp senare under dagen, säger Gösta Andersson, presstalesperson på SKF.

Branden bröt ut i den så kallade E-fabriken inne på SKF och från företaget vet man redan nu vad som orsakade branden.

– Det var ett filter i en sandblästringmaskin i en av våra fabrikslokaler. Vi håller på och gå igenom den nu, säger Gösta Andersson.

I övrigt rullar produktionen på som vanligt på SKF.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS