Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skadorna blev stora efter kuppen mot Mediamarkt i Borås.

Bråkar efter misslyckad hjullastarkupp

Den misslyckade kuppen mot Mediamarkt i Borås orsakade stor skadegörelse. Två år senare bråkar hemelektronikjätten med fastighetsägaren om vem som ska betala för skadorna som försäkringen inte täckte.

Det är Borås Tidning som berättar om den ouppklarade kuppen som orsakat en tvist mellan Mediamarkt och CA Fastigheter. Våren 2013 försökte någon eller några att bryta sig in i varuhuset med en stulen hjullastare som murbräcka.

Men det blev stopp när traktorskopan stötte mot en bärande balk som skadades. Förutom skadorna på balken så orsakade ett utlöst sprinklersystem svåra vattenskador i varuhuset. En tid senare fick Mediamarkt sänkt hyra för minskad lokalyta men fortsatte betala under två månader det gamla hyresbeloppet.

Två år senare handlar det om vem ska stå för skadorna som inte täcktes av försäkringen. CA Fastigheter fick betala 250 000 kronor. När värden sedan skulle betala tillbaka den för höga hyresdelen till hyresgästen så drogs kostnaden av för inbrottsskadorna som inte täcktes av försäkringen, enligt Borås Tidning.

Fastighetsägaren hävdade att det finns ett bindande tillägg till hyresavtalet där det står att Mediamarkt ska täcka kostnader "vid fel och brister orsakade av inbrott". Hemelektronikjätten anser att personen som för deras räkning gick med på tillägget inte hade befogenhet eller behörighet att göra det.

Företaget hävdar också att CA Fastigheter har agerat felaktigt som drog av kostnaden. Motåtgärden blev att hålla inne med en månadshyra som deponerats på ett konto hos länsstyrelsen. Det i sin tur ledde till att fastighetsägaren lämnade in en stämning till Borås tingsrätt. Där är parterna nu och ska snart mötas i en förhandling, uppger tidningen.

- Vi känner att vi inte är beredda att bara släppa detta. Av kommersiella skäl är jag förvånad över att Mediamarkt väljer tvist för ett så litet belopp, säger fastighetsägarens advokat Peter Savin till Borås Tidning.

Tidningen har sökt men inte nått Mediamarkts juridiska ombud.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.