Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Boris Lennerhov lämnar Gekås. Bild: Ola Folkesson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Boris Lennerhov slutar som Gekås vd

Den folkkäre Gekås-vd:n Boris Lennerhov kastar in handduken. Till våren ska en ersättare vara på plats.

Vid årsskiftet 2014/2015 lämnade Boris Lennerhov positionen som högste operative chef för varuhuset Gekås i Ullared.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Beslutet fattades sedan han drabbats av cancer. Men under hösten 2017 återvände Boris Lennerhov, som blivit folkkär tack vare sin medverkan i dokusåpan Ullared på Kanal 5, till vd-rollen då Jan Wallberg sade upp sig.

Redan då sades det att hans återkomst var tillfällig.

Och på måndagen berättar Boris Lennerhov att han avser att sluta, igen, som vd på Gekås till våren. Något han först bekräftade för GT.

– Det är så jag tänker i alla fall. Men jag tänker inte på pensionen särskilt mycket. Jag kommer ställa upp som vd tills vi har löst frågan med efterträdare, säger han till GP.

Har andra uppdrag

62-åringen har andra uppdrag än det som vd på det miljardomsättande varuhuset. Han är bland annat ordförande i Mio möbler och i Falkenberg Stadshus AB. Dessutom har han engagemang i andra lokala bolag.

– Jag har så många andra uppdrag så det blir lite väl mycket arbete. Men jag mår mycket bättre i dag jämfört med tidigare, när jag slutade förra gången, säger Boris Lennerhov.

Familjen och lägenheten på Mallorca kommer uppta Gekås-vd:ns tid framöver.

– Det senaste året har jag inte hunnit med att åka dit på grund av jobbet. Sedan vill jag gärna se mina barnbarn växa upp, särskilt när de är i den här åldern (2-7 år).

Boris Lennerhov är i allra högsta grad med i processen kring hans framtida efterträdare.

– Jag ska bistå bäst jag kan. Det hade varit härligt att kunna luta sig tillbaka om man får en vd på plats som mer än väl håller måttet.

Försäljningsrekord

Han aviserar sin framtida avgång samtidigt som bolaget meddelar att man i lördags slog alla tiders försäljningsrekord. Försäljningen landade då på 38,6 miljoner kronor. Tidigare försäljningsrekordet är från tre år tillbaka och slogs med 1,3 miljoner kronor.

– Det är flera faktorer som ligger bakom det. Vi har mer utrymme, större kundvagnar och förlängt öppettiderna nu i oktober, säger Gekås vd som tv-tittarna kommer att få se mer av under vintern:

– Inför julen kommer vi göra en julspecial och sedan fortsätter vi i januari igen. Så än blir man inte av med mig, säger Boris Lennerhov om tv-succén Ullared.

Boris Lennerhov har varit vd för Gekås i över 16 år totalt, utspritt på två perioder. Gekås omsatte i fjol drygt fyra miljarder kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.