Det kommer inte gå att köra Bolts elsparkcyklar mellan klockan 18 på nyårsafton till klockan 12 dagen därpå.
Det kommer inte gå att köra Bolts elsparkcyklar mellan klockan 18 på nyårsafton till klockan 12 dagen därpå. Bild: Janerik Henriksson/TT

Bolt stoppar uthyrning av elsparkcyklar på nyårsafton

Elsparkcykelbolaget Bolt stoppar uthyrningen av sina elsparkcyklar från klockan 18 på nyårsafton för att öka säkerheten, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det är mellan klockan 18 på nyårsafton till klockan 12 dagen efter som Bolt bestämt sig för att låsa sina elsparkcyklar som finns utplacerade på gator i bland annat Göteborg. Skälet till åtgärden är att bolaget vill motverka olyckor under nyårshelgen.

LÄS MER:Elsparkcyklar förhindrar snöröjning: "Enorm samhällskostnad”

Bolt har sedan tidigare sett till att man inte kan hyra deras elsparkcyklar nattetid på helger, också detta för att förhindra olyckor.

– Man ska ha med sig att elscootrar egentligen är en ganska ny företeelse. Men det som för många var en leksak i början har istället blivit något viktigt och ganska nyttigt. Vi på Bolt ser att vi måste hitta ett ansvarsfullt sätt att göra det så bra som möjligt, och då är säkerheten a och o, har David Mothander, public policy-ansvarig i Norden hos Bolt tidigare sagt till GP.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS